Träna som en fotbollsspelare

Som fotbollsspelare gäller det att ha bra konditon, kunna vara explosiv, samt kunna göra många och långa intensiva intervaller. Det är därför de måste träna mycket och på olika sätt. Oavsett om du är fotbollsspelare som vill förbättra både styrka och koordination eller om du är en person som vill addera fotboll till dina vanliga övningar så har vi ett par bra tips. Ett tips är att testa kosttillskott. Läs mer om det på fitline-sport.se. Sedan så finns det flera bra fotbollsinspirerade övningar. 

Fotbollsinspirerade övningar

Här är ett gäng med övningar som är inspirerade av fotboll:

1. Volley pass – 10 repetitioner x5

Placera ut tre koner i form av en triangel. Ställ dig vid en av konorna och den andra personen står mittemot, cirka tre meter ifrån. Spring sedan ut till de andra två konerna där din kompis kastar bollen till dig och du svarar i form av en bredsida på volley.

2. Sit ups + header – 10-20 repetitioner x 5

Gör sit ups och nicka varje gång du når det övre läget i övningen. Din kompis kastar bollen och fångar den.

3. Rubber band run – 20 meter x 5

Dra ett gummiband runt höften och spring sedan framåt med höga knän. Din kompis håller i gummibandet för lagom motstånd.

4. Plank step up + balance plank – 1 minut x 3

Gör gående plankan där du växlar mellan att stå på händerna och underarmarna. Den andra personen står i plankan med händerna på en boll och lyfter ena foten i taget från marken.

11 Feb 2020