Investera eller spara?

De allra flesta som gillar fotboll brukar väl också satsa en slant och drömmen är ju att en gång få in den där storvinsten. Med så mycket kulor att man aldrig behöver fundera på om en har råd att köpa ris eller potatis, eller om det ska bli någon semester. Men under tiden man bär på den drömmen så är det ju rätt bra om man är lite realist och ser till att vara rädd om de stålar man har. Så frågan är ju - ska man stopp in sina surt förvärvade pengar på ett sparkonto, eller ska man investera dem för att ha chansen att tjäna mer? 

Det beror på!

Beslutet beror givetvis på många olika saker. Har man låg tolerans mot risker kanske man inte mår så bra om man ser att värdet pendlar, då är ett sparkonto allra bäst. Sen är det ju vad man har för mål med sitt sparande. Är det långsiktigt så är ju aktier bäst, eller andra saker med hög avkastning. Ett tips jag fick med mig var att läsa mer om Fair Investments, som är en kapitalförvaltare som har en helt egen modell där du betalar dem utifrån det resultat du får. Rätt schysst om man jämför med andra som tar sitt arvode även om alla pengarna försvinner! 

Om du ska välja att spara på banken eller investera, det är helt och hållet upp till dig men jag vet att jag vill nog ha chansen till lite bättre avkastning så jag kommer nog att investera mina pengar och hålla tummarna att jag valde rätt. 

17 Feb 2024