Så hittar du lediga kontorslokaler

När man bedriver en verksamhet som sköts på ett kontor - oavsett om det är av litet eller stort mått - så är det viktigt att de kontorslokaler man arbetar från är i lämpligt skick, rätt storlek och på ett läge som känns bra. Kontorslokalerna man arbetar i gör mycket mer för trivseln och känslan man associerar med sitt arbete än vad man först kanske tror, det är trots allt rummen man spenderar en stor del av sin dag i.

När man ska skaffa nya kontorslokaler så ska man tänka på följande:

  • Ha lite marginal för expansion, dvs. skaffa lite större kontorslokal än behovet kräver just för tillfället
  • Var noga med att inte överskrida hyres-/köpesbudgeten, det kan vara ödesdigert
  • Välj ett läge som funkar med de anställdas vardag
  • Kolla in vilka grannar ni får med på köpet

Kontorslokaler i storstäderna

I Sverige finns det tre städer som rankas som storstäder, de är Stockholm, Göteborg och Malmö. Kontorslokaler i Stockholm, Göteborg och Malmö är attraktiva och det är lite svårare att komma över en riktigt bra kontorslokal om man jämför med mindre städer. I Stockholm är det rykande åtgång på centrala, fina kontorslokaler, vilket såklart stressar upp priserna. Ta gärna hjälp av en erfaren förmedlare av kontorslokaler när det är dags för er att skaffa nytt kontor i Stockholm, eller någon annan storstad; och ha inte för bråttom!

Kontoren blir allt fler

I takt med att allt fler saker styrs och sköts via datorer, och att internet får allt större betydelse för och på marknaden, så blir också kontoren fler. Vi vill sitta skönt, i fina lokaler och gärna med en utsikt att njuta av. Det är inte all förunnat, men helt klart ofta med på önskelistan när man ska skaffa nya kontorslokaler.

12 Mar 2015