Mycket kan hända på en fotbollsmatch

Under en match med fotboll eller andra sporter så kan det dessvärre inträffa saker bland de som sitter i publiken. Det kan vara någon som får plötsligt hjärtstopp eller på något annat sätt råkar illa ut. Vad som då kan rädda liv är att du har sett till att gå en Första hjälpen kurs hos hjärtgruppen.se. Du kan även ha sett till att gått en HLR utbildning. Med en första hjälpen kurs kan du hjälpa till om det skett en olycka och med HLR utbildning kan du hjälpa till om någon drabbas av plötsligt hjärtstopp.

Lär dig att ge första hjälpen

Genom att gå en första hjälpen kurs hos Hjärtgruppen så kan du assistera om en olycka sker på väg till eller från fotbollsmatchen. Du får lära dig vad du ska göra om du är först på plats. Du får bland annat lära dig hur du ska avgöra om det är ett livsfarligt läge eller inte. Du kommer att lära dig hur man ska kontrollera andningen samt hur du skapar öppna luftvägar och åtgärdar luftstopp. Hjärtgruppens första hjälpen kurs lär dig även att stoppa blödningar och åtgärda chock. Genom att du går denna kurs så kommer du att kunna använda dig av en förbandsutrustning och även rädda liv.

HLR utbildning som passar alla

Det finns flera HLR utbildningar som Hjärtgruppen har och de är till för både privatpersoner och yrkesgrupper. Det finns HLR som är inriktat för olika typer av grupper, beroende om du jobbar med barn, inom sjukvården eller är en förälder.

14 Apr 2016