Köradministration

Med en elektronisk körjournal så kan du och ditt företag på ett enkelt sätt administrera körning på ett bra och effektivt sätt. Trakk har tagit fram en lösning som gör att du enkelt kan sköta det mesta via internet och användas på de körjournaler som redan är installerade. Du får en automatiserad enhet som följer de riktlinjer som Skatteverket har tagit fram. Dina förare får det enklare med, då de slipper att för hand logga alla sina körningar. Det gör att både du och dina förare har en bra koll på körningen.

Effektivisering körningen på ytterligare sätt

Utöver att ha smarta körjournaler är det bra att effektivisera körningar på andra sätt. På transport4.se hittar du en plattform där CargoSpace24 sett till det blir som en mötesplats för bland annat dessa och detta:

  • Transportföretag
  • Förare
  • Transportköpare
  • Fylla varandras behov och utnyttja varandras tillgångar.

Just nu finns det redan över flera hundra företag som är anslutna och registrerade från flera olika länder i Europa. Tjänsten kommer bara att bli bättre och bättre ju fler som ansluter sig. Man ser till att registrera och matcha ledig transportkapacitet med behov av transportutrymme vilket gör att inga fordon kör helt tomma. Det blir effektivare och även miljövänligare att fylla alla lastbilar och transportbilar än att fler ligger ute på vägarna och kör med halvfulla laster eller ibland helt tomma. Tack vare denna plattform kan man nu hitta varandra och fylla varandras behov på ett mycket bra sätt.

Vad säger Skatteverket om körjournaler

På Skatteverket.se kan du enkelt ta fram information kring riktlinjer när det kommer till körjournaler. En körjournal är det inget krav på enligt lagen, men en samlad bedömning görs i varje fall, och enligt rättspraxis så är en körjournal bra att ha när bilförmåner och drivmedelsförmåner ska bedömas.

12 Mar 2015