Börja med sport som vuxen

Sport, det är ofta något man kanske gjorde som liten eller ung. Man var med i ett fotbollslag, eller bandylag eller liknande. Eller så gillade man inte sport då, men har fått upp intresset för det nu. Men hur gör man när man vill börja med en sport som vuxen då? I de vuxenlag som finns idag är många veteraner, som har spelat sedan de var små och att gå in som nybörjare kan röra om dynamiken i laget. Ibland kan du till och med bli nekad eftersom veteranerna tränar på en helt annan nivå.

Starta eget lag

Är det så att du inte hittar ett lag att vara med i, kanske du ska testa att starta ett eget? Det finns säkert flera i din stad som även de vill vara med och sporta. Ni kan då träna tillsammans och försöka arrangera matcher mot andra. Du kan till och med starta en egen förening och då kunna söka bidrag för att köpa in material, betala för att hyra lokal och skaffa träningsutrustning till lagkamraterna. Om ni sportar mycket, missa inte att testa kosttillskott som finns på fitline-sport.se. Kolla även om ni kanske kan få tag på en egen tränare.

Testa sport via Korpen

En plats där alla får vara med, det är via Korpen. Korpen är ett riksförbund som är uppbyggt av hundratals lokala föreningar. Man kan starta egen förening eller hitta en som sysslar med just den sport du är intresserad av. 

 

 

19 Mar 2019